top of page

Sledehonden wedstrijd Unterjoch, Germany, BWSC

Updated: Jan 31, 2022

Vol goede moed vertrokken een aantal van onze leden afgelopen week naar Unterjoch Duitsland voor eindelijk weer eens een wedstrijd in de sneeuw! De reis er naar toe was voor sommige al een behoorlijke onderneming, maar toch is het alle teams gelukt om zaterdag aan de start te verschijnen. En, met behoorlijk veel succes!

Na de eerste dag was Cindy Pool in de 2-hondenklasse de absolute nummer 1 met ruim 30 seconden voorsprong op de nummer 2. Niels Havenaar werd derde in de 2-hondenklasse, 1 minuut achter Cindy, maar liep dan ook met een hound en een husky. Ard van Dijk mocht zichzelf in dezelfde klasse de 7de plaats toeschrijven.

Stefan Donker, in de 6-hondenklasse, heeft de 2de plaats behaald, maar 12 seconden achter de nummer 1. Ron de Ruiter, ook in de 6-hondenklasse, heeft de 12de plaats behaald. Arie Verschoor, eveneens in de 6-hondenklasse, is geëindigd op de een na laatste plaats, maar dit komt omdat hij helaas vanwege omgewaaide omzettingen, de 8-hondentrail heeft gelopen en daarmee dus veel meer kilometers heeft gemaakt dan de overige deelnemers in zijn klasse.

De trail was lastig, met veel beklimmingen, afdalingen en scheve stukken. Er waren best veel valpartijen en verkeerd gelopen teams, dus we kunnen extra trots zijn op deze prestaties van onze leden! En, er komt tenslotte nog een 2de wedstrijddag... toch?...

's Avonds en 's nachts kwam er bij de deelnemers al een vermoeden dat de 2de wedstrijddag wel eens een nog lastigere zou worden. Harde wind en regen trok over de stake out en inderdaad, 's morgens vroeg werd dit gevoel bevestigd. De 2de wedstrijddag werd hierdoor zelfs gecancelled, voor in ieder geval de 6 en 8-honden klasse. De lopers in de 2-hondenklasse hebben zichzelf wel er dapper aan gewaagd om nog een keer de trail op te gaan. Qua resultaten zorgde dit bij Ard voor het nog kunnen opklimmen van 3 plekjes in het klassement waardoor hij eindigde op de 4de plaats. Cindy en Niels hebben hun 1ste en 3de plaats vast kunnen houden.

Felicitaties met name voor Cindy Pool, 1ste 2-hondenklasse, Stefan Donker, 2de 6-hondenklasse en Niels Havenaar, 3de in 2-hondenklasse, maar aan een ieder die deze uitdaging heeft getrotseerd en doorstaan want het was geen gemakkelijke race!