top of page
Sledehonden wedstrijden

Een weekend per jaar hebben wij een wedstrijd in Knegsel (Eindhoven) en die is altijd in het laatste weekend van oktober. De internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail is een van de grootste wedstrijden dryland van de Benelux. Met jaarlijks meer dan 150 starters uit binnen en buitenland. 

 

Er zal gestart worden in verschillende klassen van hardlopen met een hond tot teams van 12 honden en meer.

Tijdens het weekend zullen meer dan 1000 honden aanwezig zijn.

De Kivo Kempentrail is gratis toegankelijk voor publiek, ook is het een leuk uitje voor het hele gezin. U kunt de honden voorbij zien rennen op het parcours, maar ook de stake out (waar alle honden staan) is vrij toegankelijk voor publiek.

Via het IFSS lidmaatschap is de SSC-NL aangesloten bij de wereldsportbond, waarbij alle erkende sporten volgens de internationale sportwetten zijn ondergebracht.

Dit is de GAISF, de General Association of International Sport Federation. Het GAISF staat weer direct onder het IOC, Internationaal Olympisch Comité. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is opgericht op 23 juni 1894 en staat aan het hoofd van de Olympische Beweging. De organisatie is gevestigd in Lausanne, Zwitserland. De voorzitter van het IOC is de Duitser Thomas Bach, die in 2013 tot opvolger werd gekozen van de Belg Jacques Rogge . 

Facebook banner sledehonden kivo Kempentrail Petfood.png
Waarom heet de wedstrijd KIVO Kempentrail

De Kivo Kempentrail wordt zo genoemd omdat KIVO PETFOOD eigenaar Cor van Loon vanaf de oprichting van de wedstrijd zo'n 30 jaar geleden de Sledehonden Sport Club Nederland een warm hart toe droeg. De Kivo Kempentrail is uitgegroeid naar een groot begrip in de sledehonden wereld mede door de samenwerking met Kivo Petfood.

Cor van Loon is in 1986 in het schuurtje van zijn schoonvader Bert in de Schoolstraat in Veldhoven in loondienst getreden. In 1990 nam Cor van Loon Kivo Petfood over en bouwde dit verder uit. Kivo Petfood kreeg steeds meer verkooppunten, zelfs door de hele Benelux heen!

 

Tegenwoordig staat er een bruisend productiecentrum in een stadje vlakbij Eindhoven waar de kleinkinderen van Opa Bert aan het roer staan. Ze denken vaak terug aan hun opa en vergeten nooit de ambacht en authenticiteit die hij in de producten stopte. Deze twee essentiële ingrediënten staan steevast bovenaan de recepturenlijst. Alle producten worden nog steeds met veel kennis over het carnivorenbestaan geproduceerd.

 

Het assortiment is flink uitgebreid maar in elk product zit dezelfde denkwijze als die van hun opa: een eerlijke en natuurlijke voeding zonder fratsen. Iets wat tegenwoordig helaas niet meer zo vanzelfsprekend is. Zij zijn hier trots op en delen dit graag met iedereen die om honden en katten geeft.

Wij van de SSC-NL zijn ook trots dat wij de naam Kivo Kempentrail mogen dragen en dat de huidige eigenaren Esmee en Rick van Loon na al die jaren nog steeds achter onze club staan.

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page