top of page

IFSS ECH & EM Leipa 2022

November 9-13.2022

 

Duitse Federatie van Sledehondensporten VDSV

De Duitse Federatie van Sledehondensporten VDSV e.V., zijn lid SSV Sachsen en tot slot het natuurpark "Glücksburger Heide" is trots op de mogelijkheid om het belangrijkste IFSS-dryland-evenement in 2022 te organiseren - de Europese kampioenschappen 2022!

Met vier dagen racecompetitie in alle dryland-klassen inclusief de laatste estafette zullen we het evenement op hoog niveau presenteren. Verhoog het niveau en geef de sport waar we van houden de promotie en publiciteit die het nodig heeft en vergeet tegelijkertijd de mushers en voorwaarden voor een goede en eerlijke competitie niet!

Naast de snelle paden en de prachtige natuur die Leipa en de "Glücksburger Heide" kunnen bieden, presenteren we live video-uitzendingen, live resultaten en andere hoogtepunten.


Kampioenschappen IFSS

Om mee te kunnen doen aan de kampioenschappen van de IFSS en de WSA zijn er selectiecriteria opgesteld. De wereld- en Europese kampioenschappen zijn niet zo maar wedstrijden. Hier strijden de besten van elk land tegen elkaar en als musher moet je bekwaam genoeg zijn om andere niet in de weg te lopen.

Bij inschrijving vragen we je jou beste resultaten van afgelopen 2 jaar op te sturen. Deze resultaten zullen door de Sportcommissie beoordeeld worden.

Zijn er meer als 3 inschrijvingen in de klasse waaraan je mee wilt doen, dan gelden de onderstaande selectiecriteria op volgorde van belangrijkheid:

Dryland

1- Selectiewedstrijd: KIVO, verplichte wedstrijd, mits een goede reden van afmelding wat wordt beoordeeld door een commissie.

2- Directe deelname: Top 5 in de dryland WK of Ek gelopen 3 jaar.

3- Top 10 drylandwedstrijd in dezelfde klasse op WK of EK in de afgelopen 2 jaar

4- Minimaal 2 dryland wedstrijden gelopen hebben binnen 150% van de 1e plaats in de afgelopen 2 jaar

5- Langst lid heeft voorrang

Vanwege de verwachte vele aanmeldingen voor het EK Dryland in Leipa bij de monosporten (canicross, bike, step) moet je voorafgaand aan het evenement 2 selectiewedstrijden hebben gelopen. 1 verplichte selectiewedstrijd is de Kivo Kempentrail. De ander wedstrijd mag zelf gekozen worden, maar de resultaten moeten daarvan doorgestuurd worden naar het bestuur.202 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page