top of page
Voor aanvraag DID nummer kunt u ons een email sturen.

Algemene informatie - DID nummer IFSS

Een DID moet worden aangevraagd door een Stemgerechtigd Nationaal Lid of een Voorlopige Ledenfederatie op het onderstaande Registratieformulier. Het DID-seizoen loopt elk seizoen van 1 juni tot 31 mei. Voor elk seizoen moet een DID worden aangevraagd.

Waarom een ​​licentie?
In veel andere sporten zijn er professionele klassen met topsporters en andere evenementen en klassen met volwassenen, junioren enz. zoals voetbal, honkbal, ijshockey, ski, biatlon en andere racesporten.

In onze sport is het niet mogelijk om een ​​“eigen” of “best of the best” race te houden voor de toppresteerders. De sport is te klein en de topatleten moeten in dezelfde wedstrijd in dezelfde klasse starten als alle andere deelnemers.

Daarom is een licentiesysteem (DID – Driver Identification Number) nodig om onderscheid te maken tussen de atleten die het WK willen bijwonen en de andere deelnemers in een klasse.

Nauwkeurige identificatie van een atleet met een DID-nummer voorkomt verwarring met voornaam en achternaam, gelijkaardige namen of pogingen om zich per land te identificeren, die allemaal onjuist kunnen worden geregistreerd.

DID-voorziening


Elke atleet die wil deelnemen aan de Wereldbeker en internationale punten wil verdienen of wil deelnemen aan de Wereld- of Continentale kampioenschappen of in de Masters, moet een DID hebben. Het DID wordt aangevraagd bij IFSS door het stemgerechtigde nationale of voorlopige lid. Met dit systeem heeft IFSS de garantie dat de sporter in een bekende organisatie zit. Een DID kan alleen worden aangevraagd door een stemgerechtigd nationaal of voorlopig lid en nooit door een atleet zelf.

 

De DID zal bestaan ​​uit een landcode van 3 tekens (dezelfde die door het IOC wordt gebruikt om landen te identificeren) gevolgd door een nummer van 4 cijfers. Het nummer wordt automatisch toegekend door het DID-systeem wanneer de deelnemer is gevalideerd door de DID-coördinator.

De DID van een deelnemer blijft elk seizoen hetzelfde zolang hij/zij zijn/haar DID-registratie in hetzelfde land vernieuwt. Maar het is alleen geldig in een bepaald seizoen vanaf de datum waarop de betaling van de registratie voor dat seizoen is ontvangen door de IFSS.

De DID-registratie geeft toegang (met een specifieke login) tot verschillende informatie over de deelnemers en zijn/haar sledehondensportactiviteiten (zie aparte informatie voor details).

Samengevat
DID's worden door IFSS toegewezen om individuele coureurs te identificeren voor de Wereldbeker, Wereld- of Continentale kampioenschappen en de Masters. Elke coureur die deelneemt aan een door IFSS geaccrediteerde race en in het bezit is van een geldige DID, ontvangt IFSS World Cup-punten. Coureurs zonder geldig legitimatiebewijs mogen deelnemen aan geaccrediteerde races, maar krijgen geen WK-punten. In de Wereld- of Continentale kampioenschappen en de Masters is de DID verplicht om een ​​piloot in te schrijven.

DID-vergoeding
Het DID-tarief omvat deelname aan de IFSS Wereldkampioenschappen, IFSS Continentale Kampioenschappen, IFSS Masters, IFSS Wereldbeker, IFSS Continentale Beker-evenementen (prijzengeld, medailles, certificaten …), informatie voor atleten en informatie over federatieve evenementen van het betreffende jaar. Een percentage van de vergoeding wordt gebruikt om de Continental Cups te ondersteunen. Dit heeft alleen betrekking op het continent waar de DID is aangevraagd. Als er geen DID is aangevraagd vanuit een continent, zal er geen ondersteuning voor de continentale beker plaatsvinden.

De DID-vergoeding wordt jaarlijks vastgesteld door de IFSS Council. Het is 45 € voor de seizoen 2022/2023.

Het nieuwe seizoen start op 1 juni 2022.

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page