top of page

IFSS European Championship Snow Asarna 2020 Dag 3

Bijgewerkt op: 17 jun. 2021

Deelneemster, tevens onze razende reporter :) Anita van Steijn heeft weer een update gegeven van dag 3 vanuit IFSS European Championship Snow Asarna 2020


Vandaag was alweer de derde dag van het EK, wat de laatste dag betekende voor de 2- en 4-hondenklasse. Mariet, Cindy, Jessica, Ard en Anita liepen dus hun laatste race. Wederom blije koppies van deze mushers, alle 5 waren dik tevreden over hun prestatie! De nieuwkomers Jessica en Ard hebben respectievelijk een 19de en 23ste plaats behaald in hun 2-hondenklasse. Met een grijns van oor tot oor en een hele grote rugzak vol met mooie ervaringen, konden ze dit EK afsluiten.


Ard van Dijk de laatste keer over de finish !

 

Jessica Gommers met Epic & Swix vandaag 15 seconden sneller dan gisteren !

 

Anita, voor wie dit ook nog maar haar 2de wedstrijd was, kan ook met een lading vol goede ervaringen naar huis. Ze weet al precies waar ze aan gaat werken om volgend seizoen zichzelf te kunnen verbeteren. Ze is dan ook dik tevreden met de 7de plaats in haar klasse, de 4-hondenklasse.


 

Cindy en haar honden hebben onwijs goed gelopen! Met vandaag de 2de tijd in de 2-hondenklasse, leverde haar dit een 3de plaats in het klassement op. Cindy neemt het brons mee naar huis! Een onzettend knappe prestatie als je bedenkt dat ze nog nagenoeg geen sneeuw kilometers heeft gemaakt dit jaar!

 

Mariet heeft ook een super prestatie neergezet! In het sterke deelnemersveld van de 4-hondenklasse wist ze vandaag haar 2de plaats veilig te stellen en het zilver bij zich te houden. Heel knap gedaan!

 

Roderick mocht met zijn 7 husky's aan de start verschijnen tussen een klasse met voornamelijk hounds. Zijn 10de plek kon hij behouden en hij is ingelopen op de nummer 9. Wellicht pakt hij morgen dus nog een plekje hoger in het klassement.

 

Stefan is degene waar nu voornamelijk alle ogen op gericht zijn. Op de 2de dag kon hij zijn 1ste plaats in de 6-hondenklasse vast houden en is zelfs inmiddels 1,5 minuut uitgelopen op de nummer 2. We duimen allemaal dat hij morgen een vlekkeloze race kan lopen, zodat hij het goud in ontvangst mag nemen. Een topprestatie van deze titelverdediger, want 2 jaar geleden mocht hij ook al met het goud naar huis!

 

Sommige teams moeten maandag al weer aan het werk en hebben de stake out verlaten. Voor hun een goede en veilige reis naar huis toegewenst!


Deze razende reporter kan dus niet alle interviews afronden, maar als het goed is, krijg ik daarvoor hulp van een aantal reserve reporters zodat alle deelnemers voorbij komen.


Tot morgen allemaal, op een laatste zenuwslopende dag met hopelijk wederom mooie resultaten.... en een gouden plak voor Stefan, zet hem op!183 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page