top of page

IFSS European Championship Snow Asarna 2020 Dag 2

Deelneemster, tevens onze razende reporter :) Anita van Steijn heeft weer een update gegeven van dag 2 vanuit IFSS European Championship Snow Asarna 2020


Stefan Donker op dag 1 op de eerste plaats !


Dag 2 van het kampioenschap en wat voor een dag! De dag begon stralend en de zon is ook niet meer weggegaan. Voor ons erg lekker maar voor de honden had het wel iets minder gemogen. Gelukkig loopt de trail veel door de bossen wat veel schaduw geeft. Ik heb gelukkig niemand gehoord die echt veel last gehad hebben van de warmte. De verse sneeuw maakte de trail een stuk zwaarder dan gisteren. Voor sommige een voordeel, voor andere juist een nadeel maar ik denk dat het hele Nederlandse team met een grote glimlach op hun gezicht rondliepen want iedereen heeft binnen zijn of haar kunnen het uiterste er uit kunnen halen!


Zo is Cindy Pool 5de in haar klasse geworden, waarbij er maar 12 seconden verschil zit in de top 6, dus dat gaat morgen super spannend worden!Jessica Gommers in dezelfde klasse, als debutant op de slee, een 17de plaats maar zit op minder dan 1 minuut achter de top 6.En Ard van Dijk, die na vandaag helemaal verkocht is en een blijvertje wordt in de sneeuw, heeft een 23ste plaats bemachtigd. Misschien kunnen ze morgen nog wat plaatsjes omhoog inpikken!Roderick Glastra is met 7 honden gestart in de 8-hondenklasse. Door te weinig raszuivere deelnemers wordt hij gewaardeerd tussen de hounds. Eigenlijk een mission impossible maar toch een 10de plaats behaald! Met 2,5 minuut voorsprong op de nummer 11 en maar 51 seconden achter op de nummer 9 is hij dik tevreden over het resultaat van zijn team.Anita van Steijn, ook als wedstrijd-debutant, heeft haar 7de plaats vast kunnen houden. Met 2,5 minuut voorsprong op de nummer 8 moet dat morgen haast wel vast te houden zijn.Mariet Joosten was sneller dan de nummer 2 van gisteren, dus pronkt nu op deze plaats. Door de haast on-husky-gemiddelden die de nummer 1 loopt, lijkt het een onmogelijke opgave het goud nog te gaan pakken, maar ook bij hem kan er onderweg iets mis gaan, dus we duimen voor Mariet voor morgen!Stefan Donker heeft de 1ste plaats in zijn klasse wel kunnen pakken vandaag. Met ruim 30 seconden voorsprong op de nummer 2 geeft dat een goed gevoel voor morgen!Schitterende resultaten maar ook de sfeer onderling is super, we helpen elkaar allemaal waar nodig. We zijn nog maar op de helft van dit EK maar ik denk dat we nu al kunnen zeggen dat het een zeer geslaagde editie is! Vanavond allemaal lekker relaxen zodat we morgen fris weer aan de start kunnen verschijnen voor wederom een mooie en sportieve wedstrijddag!
230 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page