top of page

Hollandse Musher legende Hans Mast overleden

Vandaag hebben we het trieste nieuws ontvangen dat Hans Mast is overleden.

Hij is afgelopen zondag 2 oktober overleden op 78 jarige leeftijd.


Hans Mast

Hans is een van de mede oprichters van de SSC-NL en tevens de grondlegger van de Kivo Kempentrail. De Kivo Kempentrail werd vroeger georganiseerd op het E3 strand door stichting ONSS. Naderhand heeft Hans het overgenomen is het verhuisd van het E3 strand naar de huidige locatie in de Molenvelden.Hans Mast een pionier en jaren een boegbeeld geweest voor de Nederlandse sledehondensport. Hij is meer dan 35 jaar actief geweest in de sledehondensport, zijn eerste 24 jaar heeft hij ook omschreven in zijn boek “ Janken met je honden”. Gestart in de sprint en uiteindelijk naar de Middel Distance wedstrijden gegaan waar hij met zijn teams meerder grote wedstrijden heeft gelopen als de Alpentrail, scandream en Pirena.


De laatste jaren was Hans niet meer actief gezien zijn mentale gezondheid, maar zeker de musher die wat langer actief zijn zullen Hans herinneren als icoon. Een persoon die altijd aanwezig was, veel organiseerde, zichzelf in de spotlight zetten, maar bovenal een gezelligheidsmens was. Niet moe te krijgen en zijn vaste motto was “ we vatten er nog eentje”. Het praten had hij geleerd in zijn Kappers zaken en die gezelligheid nam hij altijd mee naar de stake-out.


Komende donderdag zal in besloten gezelschap afscheid worden genomen van Hans Mast.


Als club kunnen we niet anders dan dankbaar zijn voor zijn enorme inzet en gezelligheid al die jaren. Rust zacht en Mush Free.


795 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page