top of page

IFSS European Championship Snow Asarna 2020 Dag 1

Deelneemster, tevens onze razende reporter :) Anita van Steijn heeft weer een update gegeven van dag 1 vanuit IFSS European Championship Snow Asarna 2020

Tevens heeft Anita een interview gegeven !
De eerste races werden vandaag gelopen; ski-joring, MD6, MD12, SP4 en UL sprint. Voor het Nederlandse team betekende dit dat Mariet en Anita aan de start mochten verschijnen.


De trail hier in Åsarna is boven op een heuvel, het uitzicht is prachtig, maar daar was het grootste deel van de dag weinig van te zien. Het was licht sneeuwend weer met een ijzige wind. De trail is schitterend en was heel snel maar door de wind zijn er wat teams in de problemen gekomen vanwege een weggewaaid net.


Gelukkig hadden Mariet en Anita hier geen hinder van.


Anita staat op een 7de plaats en Mariet op een hele mooie 3de plek! De nummer 1 in hun klasse is echt onwijs snel. Als hij dit vol kan houden, heeft hij de titel in zijn zak, maar dat zal morgen blijken. Een mooie uitdaging voor Mariet om nog een stapje dichter bij hem in de buurt te komen.


Morgen moet het volledige Nederlandse Team van start. De sneeuw en wind zouden volgens de voorspellingen achterwege moeten blijven. Voor mushers, handlers en publiek zou dat best prettig zijn. We hopen dat we jullie morgen mooie resultaten kunnen laten zien!


Mariet Joosten op een hele mooie 3de plek dag 1 met de honden Bowie, Pepper, Turbo en Puma !

 

Anita van Steijn staat op de eerste dag op de 7de plaats haar eerste EK ! de honden Silver en Konan in Wheel en Chelsea & J-Lo in lead.

 
 
 

187 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Webmaster
Webmaster
Feb 20, 2020

Voor alle deelnemers heel veel succes !

Like

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page