top of page

WK Dryland Polen

Bijgewerkt op: 17 jun. 2021In verband met het grote aantal dat zich had aangemeld graag naar het WK wilden gaan werd vanuit het bestuur besloten dat er een teamleider gestuurd moest worden.

Zo gezegd zo gedaan van de 20 teams die zouden gaan waren er toch nog 16 over.

Femke, Stefan, Arie en Martijn lieten weten dat er te weinig mogelijkheid was geweest om optimaal te trainen en bleven in Nederland.

Dus 20 november zette ik, Johan Hendriks koers vanuit Noorwegen naar Polen.

De 21e meteen ingecheckt in het sporthotel en daarna meteen gaan kijken op de stake out omdat de verhalen van een erg natte en modderige bende vooruit liepen.

Geen woord gelogen over hoe slecht de stake out was, ik zat zelfs bijna met de 4x4 syncro vast dus ik parkeerde maar snel vlak langs het grindpad.

Na de afgelaste ronde over de trails voor de teamleiders was de eerste teamleider meeting ook een grote vragenronde.

Details besparen we jullie maar even.

Onze groep was als een eenheid naar de opening gekomen maar we vonden het allemaal echt te lang duren in de regen en tot voorbij de enkels in de modder. maar we hielden vol.

Later nog wat met de meesten wat gedronken en het een en ander doorgesproken.

Het Race Office was slecht georganiseerd en een chaos. Elke starter moest met de teamleider aanwezig zijn om het startnummer ed op te halen. Hierdoor ontstonden er onnodig lange wachtrijen.

De trail was bijzonder slecht. Het is een wonder dat er geen ernstig gewonden zijn gevallen. Een groot aantal deelnemers is vanwege de toestand van de trail, vervroegd uitgestapt. De organisatie had omdat ze dachten dat de modder te diep en te traag zou zijn met hun stomme kop de hele trail met sto bedekt. Hiermede een flink gevaar voor vele deelnemers veroorzaakt en veel valpartijen in de fiets en loop klassen.

De Starters waren slecht georganiseerd waardoor Niels Havenaar verkeerd startte met alle gevolgen die daarbij horen. We hebben de wedstijd leiding laten zwoegen tot laat in de avond om uit te vinden of Niels echt te vroeg gestart was.

In de scooter twee honden waren ook meerdere akkefietjes en Tom Lageuse en ik hebben daar zelfs een protest voor ingediend.

In de jeugdklasse RNB waren een beperkt aantal starters. Uiteindelijk maar twee deelnemers die over de finisch kwamen, daardoor werd de klasse zelfs samengevoegd met de andere junioren. Er was zelfs geen aandacht voor de door hen behaalde resultaten op de eind prijsuitreiking. Die moesten we zelf nog regelen met de RM.

Dierenartsen stonden koffie te drinken bij de finish. Zij zijn hierop diverse malen aangesproken ivm doping controle, Maar het blijven Polen.

De tijdwaarneming die was wel heel erg up to date met een flink scherm met de 12 beste tijden steeds in beeld, Ze hadden camera’s bij de start wat voor hun met zoveel foute starts wel fijn was dat de raceorganisatie het een en ander terug kon zien. Alle info hierover op een digitaal scherm was een pluspunt.

De uitslagen van onze atleten.

1e Tineke Intema Scooter 1 Junior RNB 3,8km

4e Fleur de bruin Bike 1 Junior 4,6km

5e Carlien Harms Bike 1 W V 6,3km

7e Bart jan Nieuwerf 6 Rig RNB 6,3km

8e Marjolein Bil Bike 1 W 6,3km

9e Niels Havenaar Canicros 1 M 3,8 km

12e Rob Mossinkoff 4 Rig RNB 4,6km

13e Cindy Pool Canicros 1 W 3,8km

13e Rob de Bruin Bike 1 M V 6,3km

15e Tom Lageuse scooter 2 RNB 4,6km

16e Noella gorissen 4 Rig RNB 4,6km

18e Janneke van de Wal 4 Rig RNB 4,6km

Dan hadden we drie deelnemers die een noodlottige eerste dag door maakten en dus dag twee niet van start gingen.

Klaas ouwehand Bike 1 M V 6,3km

Edward Geertse Canicros 1 M 3,8km

Carlien Harms Canicros W 3,8km

Door de val van Edward de eerste dag startte hij ook niet in Scooter 1 M 3,8km

en ook Danielle van der Wal startte niet in de Scooter 1 Junior RNB 3,8km ivm schoolactiviteiten die ze niet mocht missen.

Het was een enerverende 8 dagen vrijwilligerswerk met lange natte dagen maar het was een leuke groep om mee samen te werken. Wie weet doen we het nog eens over.


31 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page