top of page

Het leven zoals het is “Teamleader European Championship Dryland Nybro”.

Bijgewerkt op: 17 jun. 2021Het leven zoals het is “Teamleader European Championship Dryland Nybro”.

Na wat heen en weer gepraat en gemaild te hebben, hebben we 2 kleinere teams samengebracht onder 1 teamleader we spreken toch immers “dezelfde taal”.

De “geboorte” van team “NederBelgen”.

Met voor Nederland aan de start met 11 deelnemers:

Janneke vd Wal (DR4), Tineke Yntema (DS1J), Anton Sytze vd Wal (DS1J), Melanie Schep (DSW1), Niels Havenaar (DCM), Cindy Pool (DCW), Pauline Zwaan (DBWV), Willem Aalderink (DBMV), Ard van Dijk (DBMV), Marjolein Bil (DBW), Edward Geertse (DS2).

Dit aangevuld met nog een 9 tal Belgen (voor de volledigheid):

Stijn Gyselinck (DCM), Marc Vandeuren (DCMV), Stephanie d’Hondt (DCW en DSW1), Guy Goossens (DS1M), Peter Dingemans (DS1M), Tessa Philippaerts (DCW), Kirsten Schoonbaert (DCW), Heidi Claessens (DBWV).

Voor sommige een reis over de bruggen, voor andere een boottocht maar op zondag 21 oktober waren de eerste 2 Nederlandse teams reeds ter plaatsen. Om net geen 24 uur later vergezeld te worden door Belgische buren.De stake out loopt aardig vol en menig sporter verkend meermaals de mooie en duidelijk uitgestippelde trail. Vooral de helling zo’n kleine km na de start baart menig biker wel wat kopzorgen.

Woensdag 24 oktober een goed gevulde agenda met als start van de dag een trailinspectie per quad. Hoe gaaf is dit. Zo zie je maar dat teamleader zijn soms ook zijn voordelen heeft. Dit alles onder goede begeleiding van Racemarchal Rüdiger Bartel en zijn team.De spanning stijgt, de hondenpaspoorten worden overhandigd aan de dierenarts ter controle. Gelukkig zijn alle honden goedgekeurd en worden de startnummers overhandig. Nu rest ons vandaag enkel nog de openingsceremonie en ons mentaal voor te bereiden op wat komen gaat.
Donderdag 25 oktober Voor de helft van ons begint het vandaag echt allemaal. De andere helft mag nog 2 daagjes geduld uitoefenen. De weergoden zijn ons zekers goed gezind. Zulke “koude” zijn wij en onze honden absolluut nog niet gewend. Ard met bib 39 mag om 09:46: de spits afbijten voor ons team gevolgd door in eerste instantie alle bikers en daarna de canicrossers. Met als hekkensluiter om 13:46:00 Marc met bib 193.

Zowel mens als hond zijn allen veilig en wel over de trail gekomen. De ene al wat meer tevreden over zijn/haar presatie. Maar morgen opnieuw een dag. Sommige onder ons kunnen moe en hopelijk voldaan onder de wol kruipen en dromen van wat is geweest en nog komen gaat.

De andere..... Nog effe wachten. Geduld is een mooie deugd.

Vrijdag 26 oktober: Bikejoring start volgens het programma om de 1 minuuut, Canicross start volgens het programma om de 1 minuut. Met als afwijking van oorspronkelijke schedule: Podium in de arena voor bikejoring om 11,10 uur, Podium in de arena voor canicross om 13.10 uur. De spanning stijgt in ons team, er is namelijk kans op een eerste medaille. En ja hoor, al de trainingen van de afgelopen jaren/maanden wordt belond. De eerste medaille is binnen voor team NederBelgen.
Als aflsuiter voor deze 2 dagen verzamelen we met ons team voor de wandeling / fietstocht naar het dorp voor het traditionele musher dinner.

Zaterdag 27 oktober: Nybro ontwaakt stilletjes aan. Terwijl sommige hun feestroes nog aan het uitslapen zijn, zijn de starters voor vandaag hun honden reeds (gewapend met zaklamp) aan het uitlaten en voeren. Dag 1/2 op de agenda voor scooter en rig klasse. Zet hem op allemaal!Met als kers op de taart vandaag: Anton en Tineke op een voorlopige 1 ste & 2 de plaats. Alle duimen en pootjes staan omhoog voor jullie morgen. DS1J RNB klasse.

Zondag 28 oktober: de agenda vertoont nogmaal een kleine aanpassing relay meeting wordt naar een later tijdstip verschoven, DS1 (alle) volgens strach om de 30 sec, rig 8 (alle) volgens strach om de 1 minuut , rig 4 (alle) volgens strach om de 1 minuut, rig 6 (alle) volgens strach om de 1 minuut , DS2 (alle) volgens strach om de 1 minuut, Relay.

De 4 de en teveens laatste dag is misschien wel de spannenste. Terwijl iedereen nagelbijtend de online resultaten live mee volgt wordt er bevestigd wat iedereen had gehoopt: Anon en Tineke behouden hun 1 ste & 2 de plaats.Als laatste onderdeel van dit Europees kampioenschap is er traditioneel de landenrelay. Hier kwam er helaas geen Nederlands team aan de start. Voor Belgie aan de start canicross Stijn, scooter Guy en bike Marc.Mooie 16 de plaats van de 21 deelnemende landen.De stake out loopt stilletjes aan leeg.

Zij die rijden: veilig reis

Zij die moe en hopelijk voldaan slapen gaan : trusten.

Rest mij enkel nog te zeggen dat jullie een fijn team waren om mee samen te werken. Het was een eer jullie teamleader te mogen zijn.58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page