top of page

IFSS EC on snow 2018 in lavarno Millegrobe in Italie

Bijgewerkt op: 17 jun. 2021Tijdens het weekend van 23 t/m 25 februari waren de Europese Kampioenschappen van de IFSS in Millegrobe.

Het was een hele uitdaging om boven op de berg in Italië te komen. Veel slingerwegen en enkel mushers hadden de verkeerde pas genomen, want die was niet caravans smal en stijl.

Gelukkig zijn alle Nederlanders goed aangekomen en kon er begonnen worden aan de voorbereidingen voor de wedstrijd.

Het is leuk om te zien dat er steeds meer Nederlanders naar het kampioenschap gaan.

In totaal staan er 5 Nederlanders aan de start.

Marjolein Bil Ski joring

Rob Mossinkoff 4 honden pure breed

Bartjan Nieuwerff 6 honden pure breed

Arie Verschoor 6 honden pure breed

Stefan Donker 6 honden

De organisatie liet helaas wat te wensen over, er was niemand om plekken aan te wijzen op de stake out. De trails waren nog niet klaar en teamleiders konden dus geen trail check doen. Er waren ’s avond laat nog team leider meetings om de startlijst te krijgen.

Vrijdag was de eerste dag met starten. De omstandigheden waren perfect wat betreft sneeuw condities. Alleen de trail markering was voor veel teams niet duidelijk waardoor enkele teams niet goed rond kwamen. Dat is jammer zeker op een EK.

De 2de en 3de dag dus nieuwe kansen.

Marjolein liep alleen de eerste dag omdat de 2de dag pulka is.

De ander teams liepen allemaal 3 dagen.

Voor Arie en Bartjan was het vooral zo goed mogelijk lopen en rondkomen, omdat de verschillen na de eerste dag vrij groot waren. Helaas waren er niet genoeg raszuivere deelnemers in zowel de 4 als 6 honden om te mogen waarden.

De teams werden wel naar voren geroepen tijdens de ceremonie, wat zorgde voor een podium plek voor zowel Rob, Bartjan als Arie.

In de 6 honden open was het heel spannend met Stefan Donker. Na dag 1 stond hij eerste met veel goede teams achter zich. Dit was een hele verrassing en dan is het de kunst om het vast te houden. Zeker met de jonge honden was het de 2de dag zwaar om als eerste de trail te trekken. De nummer 2 Stefan Goris kwam dan ook iets dichterbij en stond na 2 dagen overall op de 1ste plaats met 12 seconden voorsprong. Nu had Stefan Goris het nadeel dat hij als eerste moest starten en kon Stefan Donker erachteraan op jacht naar de eerste plek. Het was super spannend bij de finish met een heel klein verschil. Het duurde dan ook lang voordat de organisatie middels fotofinish doorgaf dat Stefan Donker had gewonnen met 1,7 seconden voorsprong. Dit na 3 dagen 12,5 km racen met zijn jonge team.

Het is gelukt om als Nederlander in de 6 honden open een kampioenschap te winnen.

Samengevat was het een succesvol evenement voor de Nederlanders. De locatie was prachtig, alleen de organisatie liet heel wat te wensen over. Hopen dat dit volgend jaar in Frankrijk op het WK beter is.

De volledige einduitslagenlijst vind u hier.


50 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page