top of page
Monica van Maden.jpg
The best sleddog photography 2021

Jurylid 

The best sleddog photography 2021

Monica van Maden

Monoaphotography

Eerste plaats Coen Zondervan

Beoordeling Monica van Maden

De composite is hier prachtig gekozen  en je bent heel mooi laag gegaan om dit beeld te kunnen vangen, De voorste honden zijn mooi scherp en je ziet duidelijk dat het beeld mooi wegloopt in de diepte.

De twee voorste honden staan er mooi scherp op en je ziet hier duidelijk dat er goed werk zit in het team, ondanks dat het lijkt alsof de voorste honden niet vol in actie zijn is dit duidelijk een foto wat misschien gezichtsbedrog kan geven, want kijk eens 

naar de rechtse achterste hond.. heel gaaf dit en de eigenaar zie je ook duidelijk dat ie mee gaat in de bocht.

 

En de dauw wat van de honden af komt en het licht, dit is gewoon magisch.. Heel goed gedaan !

Fotograaf 17
Tweede plaats Rebecca Etman

Beoordeling Monica van Maden

Een prachtig beeld dit, een hele mooie scherpte diepte zit er in deze foto en een mooie compositie, de kleuren zijn ook erg mooi van het bos! mooie rustig en zacht … een mooie herfstplaat! Je ziet aan deze foto duidelijk dat ze goed bezig in een team en door de  spanning van de lijn tussen de hond en de eigenaar  lijkt het voor mij echt dat de hond de eigenaar op de één of andere manier aanmoedigt om door te gaan!  

 

Kijk maar eens goed naar het gezicht van de eigenaar … heel goed gevangen deze foto!

Fotograaf 10
Derde plaats Willem Binnendijk

Beoordeling Monica van Maden

Een geweldige foto, je ziet aan deze foto echt dat de honden plezier hebben in het werken , alle honden kijken blij, ze zijn vies en de ogen schitteren.. de kleuren van het bos komen ook hier prachtig naar voren toe.

De composite en de scherpte zijn prachtig, en wat ik zo gaaf vind aan deze foto is dat de voorpootjes van de voorste honden bijna synchroon zijn! top gedaan.

Fotograaf 6
social-media-4de_D4_2231.jpg
The best sleddog portrait photography 2021

Jurylid 

The best sleddog portrait photography 2021

Nuelle Flipse

Nuelle Flipse photography

Eerste plaats Harold Spierenburg

Beoordeling Nuelle Flipse

Fantastisch portret! Alles in aanwezig in deze foto. Je ziet de damp van de vacht komen en de zachte herfstkleuren in de achtergrond maken het beeld compleet. Deze prachtige hond is er klaar voor! De opbouw van deze foto is erg mooi.

Daar is over nagedacht! De zachte voorgrond, de scherpte goed op de kop en de ogen van de hond en daarna zie je weer de onscherpte weglopen naar achter. Het licht valt erg mooi op de vacht en belicht het geheel precies goed. Een plaatje!

 

Het is niet makkelijk een hond met zowel witte als zwarte vacht op de foto te zetten waarbij beide duidelijk zichtbaar blijven ipv dat het wit uitbijt en het zwart een donkere vlek lijkt. In deze foto zie je in zowel het zwart als het wit de haartjes van de vacht.

 

Knap werk en dit is voor mij de winnende foto! 

Portret_MG_2464.jpg
Tweede plaats Yvonne Bekkers

Beoordeling Nuelle Flipse

Schitterende foto! Alhoewel de honden ontspannen zijn, zie je toch de geconcentreerde blik gericht op wat komen gaat. De tweede hond die in de onscherpte valt maakt deze foto helemaal af. Er zit een verhaal in! Ook hier complimenten dat zowel de witte als de zwarte vacht perfect uitgelicht zijn. De scherpte is "spot on”, de haartjes op de oren kun je tellen.

 

Wat erg mooi en sterk is in deze foto is de factor van herhaling. Je ziet twee honden waarbij de kleuren steeds terug komen. Tot aan de stukje blauw van de halsband aan toe! Mooi gezien en sterk vast gelegd!!

Fotograaf 1
Derde plaats Gea Strucks

Beoordeling Nuelle Flipse

Een aandoenlijke foto waar je naar blijft kijken! Je ziet de regen druppels vallen op de hond en dat geeft de natte vacht. Dit verraad dat dit niet zomaar een buiten portret is maar een foto gemaakt op een speciale locatie waar gewerkt wordt.

 

De zachte blik zet je in eerste instantie bijna op het verkeerde been! Maar aan de aangespannen lijn zie je echter dat deze hond klaar voor de actie is! Mooi zijn de ogen die verschillen van kleur in combinatie met de veelzeggende blik van deze hond.

 

Een prachtig portret met ook weer een goed verhaal! Mooi werk!  

Gea Strucks
Henny Robben.jpg
The best triptych sleddog photography 2021

Jurylid 

The best triptych sleddog photography 2021

Henny Robben

Natuur fotografie Henny Robben

Eerste plaats Antoine Sprangers

Beoordeling Henny Robben:

Antoine heeft hier echt prachtig werk afgeleverd, De compositie klopt , een mooie scherpte van de hond en deelnemer een mooie zachte achtergrond waardoor de aandacht voor mij gelijk naar de hond  en deelnemer gaat. De drie foto’s passen goed bij elkaar en uit de drieluik kan iemand die niet bij de wedstrijd aanwezig was toch zien dat het hier om een sledehonden race gaat.

De concentratie van hond en deelnemer voor de race. De finish met een vermoeid gezicht van de deelnemer en de hond die mooi in de lens kijkt maakt het plaatje mooi af. Hoe goed de wedstrijd wel of niet is gegaan de band met hond en eigenaar is het belangrijkste en is duidelijk vertaald in foto drie.

En dit alles samen met de mooie outfit van de deelnemer en prachtige hond is dit voor mij zeker de winnende foto!

Erg goed gedaan Antoine.

2f1.3
2f2.3
2f3.3
Tweede Plaats Talitha Schop

Beoordeling Henny Robben:

Talitha heeft het fantastisch goed gedaan en zij heeft erg goed en mooi werk afgeleverd, ik weet zelf als geen ander hoe moeilijk het is om een zwarte hond in actie goed te fotograferen, zonder dat het een grote zwarte vlek wordt …. en zeker ook als de weersomstandigheden veel minder zijn, dus je moet goede keuzes gaan maken met je camera voor de juiste instellingen, en dat is hier goed gelukt!

 

Wat ik persoonlijk zo mooi vind aan deze drieluik is dat je erg goed kan zien dat de hond en deelnemer heel hard aan het werk zijn samen. Bij de finish foto is de hond mooi scherp en is te zien dat de deelnemer nog snel zijn tijd op zijn horloge stil zet.

 

Op de laatste foto is de band tussen deelnemer en hond heel mooi te zien, ik vind deze foto het sterkst van de drieluik.

Goed gedaan Talitha !

3-luik
3-luik-3
3-luik-2
Derde Plaats Annemiek Muller-Rijnaard

Beoordeling Henny Robben:


Annemiek heeft hier een duidelijke drieluik afgeleverd van de Kivo Kempentrail 2021. Zoals vele fotograven kunnen beamen dat de weeromstandigheden niet heel prettig waren met veel regen en blubber tijdens de race.  

 

De drieluik verteld het verhaal goed van het sledehonden team in de wedstrijd de concentratie van de musher omdat de trail enorm uitdagend was door de blubber. En op de laatste foto de drink pauze van de leidhondjes omdat het toch best warm was voor de hondjes. Nu denk ik wel dat het hondje links op de foto toch geen zin had in een blubber bad 😊


Goed verhaal en goed gedaan Annemiek!

546A0181 72dpi
546A0205 72dpi
546A0191 72dpi
The best sleddog photographer public award 2021
Eerste Plaats Kim Hahn

Uit alle foto’s en categorieën mocht het publiek één winnaar kiezen die ze konden beoordelen op de website van de SSC-NL.

De fotograaf met de meeste stemmen online van het publiek heeft deze titel gewonnen. Deze titel en bokaal is alleen voor de winnaar met de meest aantal stemmen.

KivoKempentrail2021-4.tif

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page