top of page
Onze Hond the Best sleddog png.png
Onze_Hond_cover_Kivo_Kempentrail_2019 pn
The best sleddog photographer 2019

De bokaal voor The best sleddog photographer 2019 gaat naar: 

Danielle Kock

De tweede plaats is voor John Elbers geworden en de derde plaats is voor Mary van den Boogaard.

Wij willen Monica van Maden bedanken voor het maken voor deze lastige keuzes.

En onze sponsor TNES voor de bokalen.

De beste drie fotografen kregen ook een publicatie in het magazine Onze Hond.

1e Plaats Danielle Kock

Beoordeling Monica van Maden:

Danielle heeft hier echt prachtig werk afgeleverd,

De compositie klopt , een mooie scherpte van de honden en een mooie zachte achtergrond waardoor de aandacht voor mij gelijk naar de honden gaat... wat voor mij het plaatje compleet maakt, is de bijna synchrone houding van beide honden en de blije koppies , de spanning op de lijn die je ziet bij de linkerhond naar de step en de actieve houding van de eigenaar!

 

En dit alles samen met de mooie herfstkleuren is dit voor mij zeker de winnende foto! Erg goed gedaan Danielle..

Kivo Kempentrail 2019 - DaKo Fotografie - Daniëlle Kock.jpg
Tweede Plaats John Elbers

Beoordeling Monica van Maden:

John heeft het fantastisch goed gedaan en hij heeft erg goed en mooi werk afgeleverd, ik weet zelf als geen ander hoe moeilijk het is om meerdere zwarte honden in actie goed te fotograferen, zonder dat het een grote zwarte vlek wordt …. en zeker ook als de weersomstandigheden wat minder zijn, dus je moet goede keuzes gaan maken met je camera voor de juiste instellingen, en dat is hier goed gelukt! Wat ik persoonlijk zo mooi vind aan deze foto is dat je erg goed kan zien dat hele team hard aan het werk is! De bespieringen van de honden liegen er namelijk niet om en ook de opspattende modder is fantastisch vastgelegd! Mijn aandacht gaat als eerst naar de 2 voorste honden, want woow wat een fanatiekelingen zijn dat zeg !

_DSC3613-2.jpg
Derde Plaats Mary van den Boogaard

Beoordeling Monica van Maden:

Mary heeft hier een wat lastigere hoek uitgekozen om te gaan fotograferen, omdat de honden natuurlijk rennen, en ze hier duidelijk de hoek om komen en wat ook nog eens geblokt wordt door een dikke boom aan de rechter kant, moet je als fotograaf gewoon heel snel kunnen reageren en je camera goed beheersen om een mooie scherpe foto te kunnen maken, ze heeft hier gebruik gemaakt van een groot diafragma en dat houdt in dat je maar een heel klein scherpte vlak hebt, en daarom vind ik het zo knap dat ze dit goed voor elkaar gekregen heeft! ( want je hebt namelijk geen idee hoe en wanneer de honden de bocht om komen )  Je wordt ook mooi meegetrokken in de lijn van de honden naar rechts, dus de compositie is voor mij ook zeker goed geslaagd..  Goed gedaan Mary! 

Mary van den Boogaard.jpg

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page