top of page

vr 29 okt

|

Veldhoven

The best sleddog photographer 2021

Na onze eerste editie van de The best sleddog photographer wilde wij graag weer een vervolg geven aan onze nieuwe editie. Met dit jaar drie categorieën voor de foto wedstrijd namelijk: Actie, Portret, De drieluik en een publieksprijs !

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
The best sleddog photographer 2021
The best sleddog photographer 2021

Tijd en locatie

29 okt 2021, 13:03 – 31 okt 2021, 15:03

Veldhoven, Hoogeloonsedijk 21, 5507 RM Veldhoven, Nederland

Over het evenement

Beste fotograaf,

Als eerste stel ik onszelf graag even voor.

De SSC-NL (sledehondensport club Nederland) is een landelijk opererende organisatie op het gebied van sledehondensport. Opererend onder de vlag van de IFSS (onderdeel van Sportaccord en Olympisch Chanel)

Een weekend per jaar hebben wij een wedstrijd in Knegsel (Eindhoven) en die is altijd in het laatste weekend van oktober. 

De internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail is een van de grootste dryland wedstrijden van de Benelux met jaarlijks meer dan 150 starters uit binnen en buitenland. Er zal gestart worden in verschillende klassen van hardlopen met een hond tot teams van 12 honden en meer. Tijdens het weekend zullen meer dan 1000 honden aanwezig zijn.

Voor (honden) fotografen is dit een unieke kans om deze spectaculaire sport op de foto te zetten. Na de Kivo Kempentrail heeft u tot 07 november 2021 de tijd om uw mooiste foto die gemaakt is tijdens de Kivo Kempentrail 2021 op te sturen naar de webmaster, je mag met alle drie de categorieën meedoen.

Uw foto zal geplaatst worden op onze SSC-NL website en daarna zal de vakjury de mooiste foto uitkiezen en uitleg geven waarom deze foto het mooist is.

Voor de fotografen is er zaterdag & zondag ochtend om 7.30 uur onder het genot van een bakje koffie/Thee in de tent uitleg over onze sport en de honden. Ook zal er uit gelegd worden waar u op moet letten tijdens de race want er zijn teams die tegen de 40 kilometer per uur gaan.

Wij zijn verheugt en trots dat wij de volgende juryleden en categorieën mogen voorstellen aan U.

The best sleddog photography 2021

Actiefoto van de sledehonden teams

Voor deze categorie hebben wij weer Monica van der Maden bereid gevonden om de actie foto's te beoordelen. Monica van der Maden uit Rijen is de beste hondenfotograaf ter wereld. Ze deed mee aan een competitie van The Kennel Club, de grootste hondensite van Groot-Brittannië en heeft al diverse titels de afgelopen jaren gewonnen met haar foto's.

Monica verwacht van de deelnemers veel actie, blubber en sledehonden in de foto's. Voor meer tips kan je de beoordelingen van Monica bekijken die zij heeft gegevens bij de The best sleddog photography 2019

The best sleddog portrait photography 2021

Portretfoto van de sledehond

Voor deze categorie hebben wij Nuelle Flipse bereid gevonden om de portretfoto’s te beoordelen. Nuelle heeft dit jaar de volgende prijzen gewonnen De Siena Creative Photo Awards 2021, dit is één van de meest prestigieuze fotowedstrijden ter wereld! En de Golden Medal gewonnen met de fotowedstrijd Trierenberg Super Circuit 2021. Dit is "The world largest photo art contest” . Met een foto in de categorie “people and Pets. Naast honden in actie fotografie en studio fotografie, kennen mensen Nuelle van de (honden)portret fotografie. 

De portretfotografie kan gebeuren op onze stake-out (de plaats waar de caravans en de honden buiten op een groot weiland staan) Hier kunnen de fotografen rustig honden fotografen en uiteraard kan er contact gelegd worden met de sledehonden mensen die hun hond zo mooi mogelijk op de foto willen.

The best triptych sleddog photography 2021

De drieluik wie verteld het mooist verhaal doormiddel van drie foto's en zijn verhaal onder zijn drie gemaakte foto's.

Voor deze categorie hebben wij het juiste jurylid gevonden in de naam van Henny Robben oftewel MISTER KEMPENTRAIL. Wij durven te zeggen dat Henny onze huis fotograaf is die al heel wat jaartjes in de blubber en regen met zijn enorme grote lenzen op de trail te vinden was om de sledehonden teams de meest geweldige herinnering mee te geven. Henny beoefend al jaren de sledehonden sport en is naast de trails te vinden in de natuur waar hij kleine insecten heel groot maakt op unieke wijzen met zijn macro lenzen. Henny Robben is een veelzijdige fotograaf en doet aan dieren fotografie ,landschap fotografie en macro fotografie.

The best sleddog photographer public award 2021

Uit alle foto’s en categorieën mag het publiek één winnaar kiezen die ze kunnen beoordelen op de website van de SSC-NL.

Voorwaarden en regels voor de foto wedstrijd:   

Alle foto’s moeten digitaal worden ingestuurd en zijn gemaakt met een camera en niet met een smartfoon. De digitale bestanden mogen niet kleiner dan 1 MB, en niet groter dan 5 MB in Hoge resolutie zijn.  Alle bestanden worden aangeleverd in JPEG of TIFF formaat.  Alle foto’s zijn in sRGB kleurprofiel.  Upload afmeting:  72dpi, niet groter dan 1920 pixels langste zijde.  

Er mag geen logo of watermerk in de foto aanwezig zijn. Ook is het niet toegestaan omkadering/frames te gebruiken.   

Bewerken: de foto mag licht/normaal bewerkt worden. Manipulatie in de vorm van objecten/vormen/honden toevoegen/weghalen is niet toegestaan.   

De winnende foto moet op Hoge resolutie en op afdruk formaat worden toegezonden voor publicatie in het honden magazine “Onze Hond”.   De deelnemer verklaard dat de gemaakte en ingezonden foto ook daadwerkelijk door hem of haar gemaakt zijn.

Na de Kivo Kempentrail heeft u tot 07 november 2021 de tijd om uw mooiste foto die gemaakt is tijdens de Kivo Kempentrail 2021 op te sturen naar de webmaster, je mag met alle drie de categorieën meedoen. Uw foto zal geplaatst worden op onze SSC-NL website en daarna zal de vakjury de mooiste foto uitkiezen en uitleg geven waarom deze foto het mooist is. Er geldt een maximum van één inzending per persoon voor elke categorie. 

De foto's worden niet alleen beoordeeld door een vakjury maar de winnende  foto van elke categorie krijgt een publicatie in het magazine ONZE HOND !

Onze Hond is het grootste en oudste hondenblad van Nederland en staat vol informatie hoe jij met je hond moet omgaan, zowel wat betreft gedrag als medisch. Wij zijn er trots op dat onze hond zich ook dit jaar aan ons wil binden en het vertrouwen hebben in de fotograven zodat ze mooie foto’s van ons kunnen verwachten.

Ook dit jaar zijn er per categorie drie bokalen te winnen voor de numero 1, 2 en 3 gesponsord door: TNES | Trophies & Show Ribbons

Covid

Wij volgen het beleid van de overheid waar wij als SSC-NL niet omheen kunnen en zullen dus deelnemers vanaf 14 jaar alleen toelaten na controle door middel van de CoronaCheck app, een officieel schriftelijk vaccinatiebewijs van de GGD, een getekend Covid-herstelbewijs van de huisarts of het gele vaccinatieboekje.

Voor de deelnemers die zich laten testen, uw negatieve testuitslag mag bij aankomst op het terrein (stake out) niet ouder zijn dan 24 uur. Alleen hiermee krijgt u toegang tot het evenement, vergeet niet uw legitimatiebewijs mee te nemen, dit is verplicht vanaf 14 jaar.

​Uw gezondheid en die van anderen is belangrijk.

Na ruim anderhalf jaar op 1,5 meter van elkaar te hebben geleefd, is het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat we weer schouder aan schouder kunnen staan. Daar heeft ieder zijn of haar eigen redenen voor. Respecteer en accepteer het, uit professionele collegialiteit. Daarnaast vragen wij dit voor onze vrijwilligers en deelnemers met een afweerstoornis bij wie het vaccin niet werkt (in medisch jargon immunogecompromiteerde mensen).

Planning


 • 30 minuten

  Uitleg sledehonden wedstrijd Kivo Kempentrail 2021

  Bestuurs tent (Stake Out)

 • 7 uur 30 minuten

  Start fotowedstrijd Kivo Kempentrail dag 1

  Start
Nog 3 items beschikbaar

Tickets

 • Gratis deelname fotowedstrijd

  1 ticket per fotograaf en ticket is voor alle dagen.

  € 0,00
  Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page