Taina Teräs | SSC-NL

Taina Teräs doet met een speciale kar mee aan de Kivo Kempentrail 2019

De internationale sledehondenwedstrijd Kivo Kempentrail maakt zich op voor de komst van een heel bijzondere deelneemster. De Zweedse Taina Teräs komt eind oktober naar de Brabantse bossen. De oud-wereldkampioene liep door een val van de slee in de jaren ‘90 een dwarslaesie op en belandde in een rolstoel. Voor Taina is een speciale kar ontwikkeld waarmee ze aan de start zal verschijnen in de open klasse (met 10 honden).

Teräs begon in de jaren ’80 met Siberian husky’s. Later stapte de geboren Finse over naar een gemengd ras. In de klasse waarbij met 8 honden voor de slee wordt geracet had ze veel succes. Teräs werd zowel Europees als wereldkampioen.

“Het is een inspirerende vrouw die zich tot een van de beste mushers ter wereld mag rekenen ondanks dat ze minder valide is”. Ze is een voorbeeld voor iedereen en een toonbeeld van onverzettelijkheid, doorzettingsvermogen en veerkracht.

hjjuj.png

Naast haar deelname aan de wedstrijd zal Taina op zaterdag avond voor de mushers een presentatie geven over haar leven en hoe zij de sport ervaart en beoefend. Uiteraard is ze het gehele weekend ter beschikking om vragen te stellen over de sport, honden (ze heeft met bijna alle rassen gewerkt) en trainen.

Official partners Taina Teräs

regatta.jpg
SPECIFIC_Tagline_Logo_CMYK_Pos.png
UD-Vet logo.jpg
Palamountains-Scientific-Nutrition-Logo_
logo-van-der-aalst-events.png