top of page

Nieuwsbrief van Bengt Pontén Continental Director Europe voor IFSS.

Bijgewerkt op: 17 jun. 2021


IFSS Europees kampioenschap Dryland 2020


Vanwege de Covid-19-pandemie en de reisbeperkingen was het een moeilijke beslissing hoe de aanvragen voor IFSS European Championship Dryland moesten worden afgehandeld.


De WSA was ook geïnteresseerd om samen te werken en een gezamenlijk kampioenschap voor Noordse rassen te organiseren. De IFSS-raad en de ESDRA-raad kwamen tot verschillende conclusies. IFSS Council concludeerde dat de beste optie was om IFSS European Championship Dryland 2020 te annuleren vanwege de pandemie van Covid-19. Het ESDRA-bestuur zal nog steeds proberen om zelf een evenement te organiseren, maar dit zal geen door IFSS goedgekeurd evenement zijn.


Toekomstige samenwerking IFSS - ESDRA

Zowel ik als IFSS Continental Director Europe en de ESDRA-raad zijn gekozen door de Europese lidstaten, met als doel samen te werken ten behoeve van de Europese Sleddog-gemeenschap. Sinds de gezamenlijke bijeenkomst in Riga in september 2019 zijn de samenwerking en contacten voornamelijk gedaan door mij, Monica Pacheco (ESDRA-president) en Girts Eldmanis (ESDRA Sports Director).


In Europa genomen maatregelen: een zeer succesvol IFSS Europees kampioenschap On-Snow 2020, georganiseerd in Åsarna, Zweden. Het evenement is verplaatst van Falun vanwege de slechte sneeuwomstandigheden in Midden-Zweden en in het grootste deel van Europa. Tijdens de ECh On-Snow werd een nieuwe versie van Relay geïntroduceerd en werd er op verzoek van de Europese leden ook een try-out Masters Event gehouden. Over IFSS World / Continental Masters wordt binnenkort gestemd door IFSS-leden.


Sinds de bijeenkomst in Riga hebben het ESDRA-bestuur en ik veel discussies gevoerd en heb ik ideeën en standpunten naar voren gebracht die door de IFSS-Raad moeten worden behandeld en terug naar het ESDRA-bestuur. Soms hebben we het moeilijk gevonden om goede manieren te vinden om het eens te worden over hoe we de ondernomen acties zien en hoe we kunnen samenwerken.


• We hebben geconstateerd dat processen en rollen moeten worden verduidelijkt en ontwikkeld.

• Het was soms moeilijk om acties openlijk te coördineren, bijvoorbeeld tijdens het proces om een ​​organisator te accrediteren en te beslissen hoe het EK Dryland 2020 moet worden aangepakt.

• 14 april publiceerde het ESDRA-bestuur een nieuwsbrief op hun website en Facebook-pagina. In deze nieuwsbrief stond onjuiste en misleidende informatie, mede als gevolg van misverstanden en verschillende standpunten. Dit betrof Masters, IFSS-auditors en de discussies tijdens de bijeenkomsten in Riga. Tijdens de bijeenkomsten in Riga zijn er weinig formele besluiten genomen en er zijn geen notulen gepubliceerd van het ESDRA-congres 2019.

• De ESDRA-raad en ik hebben deze kwesties besproken en we hebben de noodzaak benadrukt om samen te werken in plaats van openbaar te debatteren.


We gaan nu een nieuwe fase in, als er geen overeenkomst is tussen IFSS en ESDRA en de ESDRA-raad van plan is om zelf een Europees evenement te organiseren, dat daarom niet wordt goedgekeurd door IFSS.


Beide federaties willen de Sleddog-sport in Europa ontwikkelen, maar IFSS is de enige Sleddog-federatie die een erkend lid is van GAISF, de Global Association of International Sports Federations. Daarom hoop ik dat we vruchtbare manieren kunnen vinden om samen te werken en onze opdrachten zoals gekozen door de IFSS- en ESDRA-leden in Europa te vervullen.


Met vriendelijke groeten

// Bengt

Bengt Pontén

Continental Director Europe for IFSS (International Federation of Sleddogssports)

europe@sleddogsport.net

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png
bottom of page