Wie is Paulina Twornicki
Paulina is 31 jaar en woonachtig in Zoetermeer. Vanaf haar 23e levensjaar is Paulina begonnen met de sledehondensport. Paulina zal meedoen in de canicross klasse op het IFSS Europees Kampioenschap gehouden in Leipa, Duitsland. Gesteund door PalaMOUNTAINS zal Paulina haar uiterste best doen met haar hond om het hoogst mogelijke te bereiken op dit kampioenschap.


De volgende titels of beste resultaten heeft Paulina Twornicki reeds in de wacht gesleept:
-    8ste plaats 2022 WK Canicross 
-    1e plaats 2019 NK Canicross, Lange cross
-    1e plaats 2019 NK Canicross, Korte cross
-    23ste plaats 2019 EK Canicross 
-    1e plaats 2018 NK Canicross, Lange cross
-    3e plaats 2018 NK Canicross, Korte cross
-    24ste plaats 2018 WK Canicross
-    3e plaats 2017 NK Canicross, Korte cross

 


Wat vind je zo leuk aan het sledehondensporten?
Het leukste en belangrijkste van de sport is het samenspel. Samen ga je voor 1 doel en dat is met veel plezier een parcours afleggen in een zo snel mogelijke tijd. Het allerleukste, het maakt niet uit met wat voor hond. Of het een Boomer is of een ESD je doet het samen.


Topsport vraagt offers. Maar is het normaal om die ook van honden te verwachten ?
Werk is werk en thuis is ontspannen. De balans dient optimaal te zijn en voor hun is de topsport met de prestaties hun werk en hobby. Offers? Nee, zij doen wat zij leuk vinden en mijn taak is hun grenzen bewaken. 


Als menselijke topsporter is fysieke fitheid erg belangrijk. Maar hoe zit dit met een sporthond ? Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek voor jouw en de honden er ongeveer voor jou uit?
In principe wordt er 3 tot 4 keer per week ingespannen getraind. De rest van de tijd wordt er lekker mee gerend als ik aan het trainen ben. Door free running kunnen de honden hun energie kwijt maar kunnen zij ook lekker ontspannen door te snuffelen. 


Voeding is voor een sporthond erg belangrijk, hoe ziet jouw voedingspatroon er ongeveer uit?
Het dieet van de honden bestaat voornamelijk uit vers vlees en zij worden ondersteund door de supplementen van PalaMOUNTAINS. Dit is een top combinatie voor mijn honden. 


Gebruik je als toevoeging op jouw dagelijkse voeding voor de honden ook voedingssupplementen om optimaal te kunnen presteren?
De honden worden ondersteund door PalaMOUNTAINS, elke avond krijgen zij PalaMOUNTAINS door hun eten heen. Voor en na de inspanning krijgen zij Pre-Boost & Recovery om goed te kunnen herstellen. Zelfs de oude dame kan met deze ondersteuning nog een rondje mee, ondanks haar artrose. 


Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen voor de honden. Op welke manier zorg je dat de honden voldoende rust krijgt? En wat is jouw favoriete bezigheid met de honden in een rustperiode?
Buiten is het feest en mag er lekker gerend worden maar binnen is het rust. Rust vinden zij in hun heerlijke manden of lekker op de bank. Het is wel oppassen geblazen als het zonnetje door de ramen naar binnen schijnt want dan moet elk zonnestraaltje goed benut worden!


Is er een sledehonden team die voor jou een voorbeeldfunctie heeft?
Er zijn teams waar ik graag mee omga en meer verhalen mee deel. In de loop der jaren heb ik veel mogen leren van Klaas Ouwehand, Stefan en Ilse Donker en diverse mono sporters waar ik samen mee train. 


Wat vind je van Fairplay? En doe je zelf ook aan Fairplay?
Ja, het is een sport met normen en waarden. Als je “concurrent” in de kreukels ligt met hond en al dan vind ik dat je verplicht bent om te helpen. Ik doe hier zelf ook aan.


Vind je de sledehondensport eerlijk? Vind je dat iedereen evenveel kans heeft om te winnen?
Wat is eerlijk en wat is reeël, je moet een team zijn met je hond maar je hond moet ook de drive hebben. Het is natuurlijk ook belangrijk met wat voor hond je loopt. Loop je met een hound of met een Jack Russel. Het belangrijkste is dat je eerlijk bent tegenover je eigen hond en de verwachtingen die je erbij hebt. 

Stel dat je niet meer aan sledehondensport op hoog niveau zou mogen / kunnen doen, wat zou je dan willen doen?
Hardlopen is mijn uitlaatklep maar ook mijn passie. Er zijn ook andere sporten die ik leuk vind. Ik stap graag op de fiets of ga graag wandelen. 
 

 

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png