Wie is Bianca Koole?
Bianca is 51 jaar en woonachtig in Zoelen. Vanaf haar 37e levensjaar is Bianca begonnen met de sledehondensport. Onder de teamnaam EpicSportDogs zal Bianca meedoen in de Bikejoring klasse op het IFSS  Master Dryland gehouden in Leipa, Duitsland. Gesteund door Kynocompleet, Sledwork, Dogmeat & BLASTcyclingwheels zal Bianca haar uiterste best doen met Epic om het hoogst mogelijke te bereiken op dit kampioenschap.


In 2012 heb ik Canicross Nederland en Canicross Gear opgericht om de sport zoveel mogelijk te promoten met de beste uitrusting. De sport is waanzinnig voor jong en oud.

Wat vind je zo leuk aan het sledehondensporten?
Antwoord: Als team met je hond de sport uitoefenen geeft zo’n bijzonder gevoel en je compleet maakt. 


Topsport vraagt offers. Maar is het normaal om die ook van honden te verwachten ?
Antwoord: Iedere keer weer zie je je hond blij zijn, dit geeft je een boost en maakt je zoooo trots op je hond, hiervoor wil je zelf ook zo goed mogelijk getraind zijn om het je hond zo makkelijk mogelijk te maken. We belasten de hond wel met mate zodat ze jaren meekunnen en ook gewoon huishond kunnen zijn.


Als menselijke topsporter is fysieke fitheid erg belangrijk. Maar hoe zit dit met een sporthond ? Hoe ziet een gemiddelde trainingsweek voor jouw en de honden er ongeveer voor jou uit?
Gedurende het wedstrijd seizoen trainen we 2 - 3x per week, afwisselend op kracht en snelheid. Tijdens de zomerstop doen we aan freerunning en zwemmen. Meest belangrijke is een rustige en krachtige opbouw naar het wedstrijd seizoen.


Voeding is voor een sporthond erg belangrijk, hoe ziet jouw voedingspatroon er ongeveer uit?
Onze honden eten allemaal KVV verdeeld over 3x per dag.


Gebruik je als toevoeging op jouw dagelijkse voeding voor de honden ook voedingssupplementen om optimaal te kunnen presteren?
Antwoord: Naast hun gevarieerde 5 soorten dieren vlees, krijgen ze dagelijks verse groente of fruit plus suppletie welke op maat per hond is uitgeschreven door Kynocompleet.


Als je veel sport, moet je ook voldoende rust nemen voor de honden. Op welke manier zorg je dat de honden voldoende rust krijgt? En wat is jouw favoriete bezigheid met de honden in een rustperiode?
Onze hondjes leven in huis en chillen heerlijk op hun bagel bedjes, daarnaast kunnen ze vrij rond rennen en spelen in onze tuin, in de zomer regelmatig lekker zwemmen en op diversen locaties vrij rond wandelen.


Is er een sledehonden team die voor jou een voorbeeldfunctie heeft?
Antwoord: Niet in het bijzonder een specifiek team, ik waardeer vooral de teams die eerlijk en sportief zich in de races gedragen, maar nog belangrijker hun hond als eerste met liefde en zorg behandelen en daarna zichzelf.


Wat vind je van Fairplay? En doe je zelf ook aan Fairplay?
Eerlijk duurt het langst, naar jezelf, je eigen en andermans honden tijdens trainingen of wedstrijden. Door rekening te houden met elkaar maak je het voor een iedereen een fijne sport.


Vind je de sledehondensport eerlijk? Vind je dat iedereen evenveel kans heeft om te winnen?
Bij de IFSS vind ik het jammer dat de Masters (40+) niet meer meetellen voor de volle pond, terwijl zij vaak retesnel zijn. Laat iedereen in zijn waarde met een volwaardige kampioenschapstitel zoals de ICF heeft 


Stel dat je niet meer aan sledehondensport op hoog niveau zou mogen / kunnen doen, wat zou je dan willen doen?
Onze honden zijn een manier van leven geworden en zullen we in ieder geval altijd actief mee blijven.
 

 

Sledehonden
Sport Club Nederland

Doelstelling van de SSC-NL is de sledehondensport te bevorderen, in de ruimste zin des woord. 

IFSS logo ssc-nl sledehonden oranje.png